Ratamestarien
lausunnot

Ratamestarien lausunnot

Ratamestareilta

Vuoden 2023 Oravatonni suunnistetaan Nousiaisten Repolan ja Rästäsmäen alueella. Maasto on luultavasti monille tuttu aikaisemmista kisoista ja kuntorasteilta, mutta silti uskon kisan olevan haastava kaikille suunnistajille.

Lastenradoilla (lähtö 3) haasteita tuo runsas polkuverkosto ja frisbeegolfrata. Rata-alueelta on kuvattu karttaan korit ja heittoalustat X-merkillä ja muutama väylä keltaisella. Pääosin väylät ovat kuitenkin avokallioalueella, joten polut hukkuvat monesti väylien alle ja uusia kulku-uria on myös runsaasti. Alueella mutkittelee kuntorata ja se antaa lapsille hyvän tukikohteen suunnistukseen. Lisäksi lähdön 3 maastoalue on pelto- ja asutusalueen välissä, joten selviä maastokohteita on ympärillä runsaasti.

Mallipala kartasta lähdön 3 alueelta frisbeegolf-alueelta.

Lähdön 1 ja 2 maasto onkin sitten paljon haastavampaa kulkukelpoisuuden ja suunnistuksen suhteen. Todella jyrkät avokalliomäet ja talousmetsä tekevät radoista raskaat ja hidasvauhtiset. Nyt kun maasto on lisäksi märkää niin sammaleet ja jäkälät ovat erittäin liukkaita jyrkillä avokallioilla. Maastossa on myös paljon hirvieläinten kulku-uria ja niitä kulkemalla helposti ajautuu sivuun rastiväleillä. Mukavaa oli silti kiertää koejuoksuissa H16-sarjan rataa, kun sopivaa suunnistustehtävää oli tarjolla jatkuvasti ja aikaakin kului huomaamatta 50 min.  Siitä 5 min pois niin ehkä iso orava kainalossa saa lähteä kotimatkalle😊

Nautinnollista suunnistusta varsin kesäisessä säässä toivottavat:

Pekka Ja Peeter

Lähdön 1 ja 2 suunnistajille varovaisuutta ratojen loppuosan tienylitykseen!