Aikuisten suunnistuskoulu

Aikuisille suunnattu suunnistuskoulu alkaa 15.4.2024

Mynämäen Suunnistajat järjestää keväällä 2024 Mynärastien yhteydessä aikuisille suunnatun suunnistuskoulun.

Suunnistuskoulun tavoitteena on antaa aloittelijoille suunnistuksen perustaidot. Suunnistuskoulu sopii kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille. Se antaa myös valmiudet osallistumiseen esimerkiksi Jukolan ja Venlojen viestiin.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Suunnistuskoulu toteutetaan maanantaisin Mynärastien yhteydessä, tutustu Mynärastien tarkempaan ohjelmaan. Sieltä löytyy myös paikkalinkki jokaiseen harjoitukseen.

Aloitus klo 18.00

Kurssin hinta: 70 € sisältää suunnistuskoulun lisäksi myös osallistumisen Mynärasteille loppuvuoden 2024 ajan.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset 14.4.2024 mennessä Anna-Sofialle,   as.koivuniemi@gmail.com  tai puh. 0500535928

Varustus: Maastoon sopiva ulkovarustus ja kengät, oma kompassi. Saatavilla tarvittaessa myös lainakompasseja seuralta.

Alustava ohjelma

Suunnistuskoulun alustava ohjelma, muutokset mahdollisia:

15.4. Kartta, kartan värit, yleisimmät karttamerkit, maastossa kulkeminen

22.4 Kartanluku, reitinvalinnan tekeminen ja toteutus, rastinottaminen

29.4. Korkeuskäyrät, kompassin käyttö

6.5. Sprinttisuunnistuskarttaan tutustuminen

13.5. Opittujen taitojen kertaus, suunnistusharjoitu

Peruustusehdot

Mikäli sairauden tai loukkaantumisen vuoksi et pysty osallistumaan yhteenkään tapahtumaan, niin palautamme osallistumismaksun. Muussa tapauksessa osallistumismaksua ei palauteta.

F.A.Q.

Vastauksia yleisempiin kysymyksiin

Heti ensimmäisellä suunnistuskoulun kerralla ei tarvita vielä kompassia, sillä lähdemme opettelemaan suunnistusta ihan perusteista ja aloitamme karttamerkkeistä.

Mukavat ulkoiluun ja säähän sopivat varusteet, mutta ihan uusimmilla vaatteilla ei metsään kannata lähteä. Hiha tai lahje saattaa jäädä oksaan kiinni, vaatteet likastua märässä maastossa.

Jos omasta kaapista ei löydy nastallisia lenkkareita tai suunnistustossuja, parhaat kengät suunnistukseen ovat sellaiset, joissa on pohjassa reilusti kuviointia ja pitävä pohja. Esimerkiksi polkujuoksukengät sopivat mainiosti. Tavalliset lenkkarit ja kumisaappaat saattavat olla todella liukkaat etenkin, jos maasto on märkä. 

Mynämäen Suunnistajat järjestää kesäkaudella joka maanantai ilta-rastit, Mynärastit, joiden osallistusmismaksu kaudelle 2023 kuuluu suunnistuskoulun hintaan. Jos innostut oikein todenteolla, Mynärastien lisäksi alueen muut ilta-rastit löydät keskitetysti Rastilippu-palvelusta.