Kompassiviesti
kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

Varsinais-Suomen Kompassi-cup viestin 2. osakilpailu Mynämäellä keskiviikkona 14.9.2022

 

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. 

Tämä Kompassi-cup on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.  Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. For Fun-sarjoihin voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla.

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja: Anna-Sofia Koivuniemi

Valvoja: Jyrki Lammila LaJy

Ratamestari: Vesa Heikkilä

Maali / Tulospalvelu: Niko-Petteri Salo / ResultSalo

Tiedotus: Elina Heinonen

TAPAHTUMAPAIKKA

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Urheilutie 6, Mynämäki. Opastus on paikoillaan klo 16.30 alkaen. Pysäköinti on sallittua vain järjestäjien osoittamilla pysäköintipaikoilla. Ei parkkimaksua. Parkkialue on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. 

 

KILPAILUKARTTA

Tulostekartta, 8/2022, 6-värinen, käyräväli 2,5 m, mittakaava 1: 5000, A5. Kartta on muovikotelossa. 

 

MAASTO

Kilpailualueena on Mynämäen urheilukeskuksen lähimaasto, jossa on kuntorata sekä runsas polkuverkosto.

 

SARJAT JA MATKAT

Tämä kompassiviesti suunnistetaan parisprinttiviestinä. Joukkueen muodostavat kaksi suunnistajaa, jotka molemmat juoksevat kaksi osuutta. Kaikilla radoilla on hajonta. Emit-leimaus. Tarvittaessa tyttö voi korvata toisen suunnistajan poikien sarjoissa.

Kultakompassi H14 n. 1400 m

Kultakompassi D14 n. 1400 m

 

Hopeakompassi H11-12 suora n. 1000 m

Hopeakompassi D11-12 suora n. 1000

 

Pronssikompassi (10v) H10 suora n. 800 m

Pronssikompassi (10v) D10 suora n. 800 m

 

Viestisarjojen lähdöt:

Klo 18.00 Pronssikompassi-viesti

Klo 18.15 Hopeakompassi-viesti

Klo 18.30 Kultakompassi-viesti

Lähtöalueelle siirrytään viimeistään 10 minuuttia ennen lähtöä, jossa 0-leimasin. Kuuntele kuulutuksessa annettavia ohjeita. Verryttely mahdollista lähtö- ja vaihtoalueella. Lähtö tapahtuu kuuluttajan antamalla komennolla.

Pronssi- ja hopeakompassi-sarjojen yhteislähdöissä saavat kilpailijat katsoa karttaa 1 minuuttia ennen lähtöä.

Juoksijapankkijoukkueet lähtevät oman sarjansa kanssa samaan aikaan takarivistä.

 

Tärkeää! Kahden ensimmäisen viestiosuuden juoksijat saavat numerolappujen mukana emit-tarkistuslipukkeet, joihin kirjoitetaan joukkueen numero ja osuus. Kun nämä juoksijat lähtevät osuuksille 3 ja 4 he saavat emit-tarkistuslipukkeet järjestäjältä mennessään uudestaan vaihtokarsinaan. Järjestäjä auttaa lipukkeen laittamisessa.

Numerolaput, tarkistuslipukkeet ja mahdolliset lainakortit voi noutaa infosta. Myös juoksijapankkijoukkueilla numerolaput. Omat hakaneulat.

 

KIELLETYT ALUEET
Karttaan on merkitty kielletyt alueet. Huomioi erityisesti pesäpallo- ja hiekkakentät, jotka ovat kiellettyjä alueita. Luonnollisesti myös tonttimaat ovat kiellettyjä.

 

RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT

RASTIT

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun vieressä on Emit-leimasin, mihin suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

 

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti.
Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (2€/kpl). Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.

 

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

 

KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTIMÄÄRITTEET

Kilpailunumerot seuroittain saatavilla infosta. Tarkistuslipukkeet ovat samassa kuoressa numeroiden kanssa. Rastimääritteet on painettu karttaan.

 

VAIHTO JA MAALI 

Kilpailussa on käytössä online-vaihto- ja maalileimaus maaliviivalla. Puuttuva maalileima johtaa hylkäämiseen. Kartat kerätään pois maalissa ja ne palautetaan infossa kun kultakompassisarjan viesti on juostu.

  • Vaihtoon saapuva kilpailija (osuudet 1-3) leimaa maaliviivalla, luovuttaa kartan toimitsijalla ja juoksee karttatelineelle.
  • Kilpailija (osuudet 1-3) ottaa karttatelineeltä oman joukkueen seuraavan osuuden kartan ja vie sen vaihtopuomille seuraavan osuuden juoksijalle.
  • Vaihtoon tullut kilpailija osuuksilla 1 ja 2 tulee leimantarkistukseen ja siirtyy sen jälkeen uudestaan emit-nollaukseen, ottaa uuden emit-tarkistuslipukkeen ja siirtyy vaihtoalueelle.
  • Osuuden 3 juossut kilpailija voi vaihtoleimauksen, kartan luovuttamisen ja leimantarkistuksen jälkeen siirtyä yleisön joukkoon.
  • Osuuden 4 juossut kilpailija käy maalileimauksen jälkeen leimantarkistuksessa.
  • Puuttuva leima, keskeyttäneet, oppaat maastossa: Kaikissa sarjoissa puuttuva tai väärä leima johtaa hylkäämiseen. Katso siis koodi tarkasti. Keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa. 

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

 

WC

WC:t kilpailukeskuksessa. Peseytymismahdollisuutta tai vesipistettä ei ole kilpailukeskuksessa. 

 

PALKINNOT

Kilpailussa palkitaan kolme parasta jokaisesta sarjasta tulosten selvittyä. Kaikki saavat osallistumispalkinnon maalissa. 

 

ENSIAPU
Sijaitsee kilpailukeskuksessa.

 

KAHVIO

Kilpailukeskuksessa on pieni kahvio, josta saa mm. kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa. Maksutapa käteinen, kortti, MobilePay

 

Tervetuloa!

Mynämäen Suunnistajat -52