Kompassi Cup
kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

Mynämäen Suunnistajat -52 järjestää Varsinais-Suomen lasten ja nuorten suunnistuksen Kompassi Cup:n osakilpailun Nousiaisissa Valpperin Urheilutalolla keskiviikkona 8.9.2021.

Tämä Kompassikisa toteutetaan lähikilpailuna. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.

Varsinais-Suomen alueen  Kompassikisa järjestetään 8.9.2021 Nousiaisten Valpperissa.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä sekä järjestäjän ohjeita.

 Kilpailijat sitoutuvat noudattamaan terveysturvallisuus-suunnitelmassa olevia ohjeita ja järjestäjien kilpailupaikalla antamia ohjeita ja määräyksiä. Kaikkien yli 12 vuotiaiden suositellaan käyttävän maskia muulloin kuin verryttelyn ja kilpailusuorituksen aikana. Pidä etäisyyttä aina kun se on mahdollista.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Reima Rantanen

Valvoja: Antti Karru VaRa

Ratamestari: Mika Helander

Tuomarineuvosto ja valvoja

Tuomarineuvostoon kuuluu puheenjohtaja, joka toimii myös kilpailun valvojana.

Kilpailukeskus ja pysäköinti 

Kilpailukeskus sijaitseen Valpperin Urheilutalolla osoitteessa Urheilutie 17, Nousiainen. Pysäköinti koulun pihalla sekä urheilukentällä.

Maasto 

Kisamaasto on metsäistä ulkoilualuetta  kuntoratoineen ja polkuineen. Rasteja on lähekkäin, joten muista tarkistaa rastikoodit.

 Sarjat, ratapituudet, kartta ja rastimääritteet

 Sarja Matka Rastimäärä

H/D 14 2,2 km 9

H/D 12 1,7 km 9

H/D 12 TR 2,2 km 8

H/D 10 1,1 km 6

H/D 10RR 2,2 km / 1,3 km 6

 

 

Kartta on 1:7500 mittakaavassa oleva tulostekartta. Kartta on päivitetty 8/2021. Kartan koko on A4 tai A5 ja se on muovisuojuksessa. Rastimääritteet on painettu karttaan. Irrallisia rastimääritteitä ei ole.

Rastireitin ja tukireitin kartassa näkyvä reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Muista tarkistaa rastilla rastikoodi – rasteja on lähekkäin.

Rastireitillä ja 10-suoralla radalla käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia. Muissa sarjoissa rastin väliin jättö johtaa hylkäykseen.

Emit 

Emit-leimausjärjestelmä kaikissa sarjoissa. Kilpailija on itse vastuussa elektronisen emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautessa mainittua kilpailukorttia. Infon vieressä on mallirasti, jolla jokainen voi testata oman korttinsa toimivuuden.

Järjestäjä on varannut Emit-kortin niille, joiden ilmoittautumisessa ei ollut mainittu Emitnumeroa. Vuokra-emitin voi noutaa Infosta ennen omaa suoritusta. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. 

Vuokrattavat emitit, muutokset Kilpailukeskuksessa on infopiste, missä voi tehdä emit-korttien numeroiden muutokset sekä vuokrauksen. Toimimattomien emit-korttien tilalle on saatavissa rajoitetusti vuokrakortteja hintaan 4 €/kortti. Emit-kortin numeromuutokset tai muut kilpailijasta johtuvat muutokset on ilmoitettava mielellään ennakkoon elinat.heinonen@gmail.com tai infoon ennen lähtöhetkeä 4€:n maksusta.

Kadotetusta vuokrakortista peritään 70 €. 

Lähtö ja kilpailunumerot 

Kilpailu numeroita ei käytetä. 

 Lähtöajat nähtavillä ennakkoon kisasivuilla sekä lähtöpaikalla.

Huomioittehan lähdössä koronaohjeistukset! Pidä etäisyyttä aina, kun se on mahdollista. Kaikilla kilpailijoilla ja aikuisilla on oltava itse hankittu maski lähtöalueella. Kilpailijat riisuvat maskin järjestäjän ohjeiden mukaisesti ennen suoritusta roskakoriin. 

Rastit 

Rasteilla on lippu ja emit leimasin. Rastireitin rastipukeissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Lähtöpaikka

Lähtöpaikka on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu. Viitoitusta on noudatettava. Odottele omaa lähtöaikaa kauempana, jos näet alueella olevan ruuhkaa ja noudata järjestäjien ohjeita jonotuksessa sekä lähtöalueelle siirtymisessä. 

Toiminta lähdössä Kilpailijat lähtevät lähtöaikojen mukaisesti. Lähtijä kutsutaan sisään lähtöön 4 minuuttia ennen omaa varsinaista lähtöaikaa.

Toiminta lähdössä: 

neljä (4) minuuttia ennen lähtöaikaa 

Kilpailija kutsutaan lähtöön ja he nollaavat emit-kilpailukortin.  

kolme (3) minuuttia ennen lähtöaikaa 

Kilpailijat saavat tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR- TR- ja 10 suora -sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.  

kaksi (2) minuuttia ennen lähtöaikaa 

RR-, TR- ja 10 suora -sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. Myös 12 suoran suunnistajat saavat kartan, jossa on rata ja halutessaan opastusta. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste. 

Yksi (1) minuutti ennen lähtöaikaa 

RR, 10-suora ja TR ja 12-suoran suunnistajat tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa. 

Lähtöhetki 

Kilpailijat lähtevät matkaan K-pisteestä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-pisteelle on matkaa lähtöpaikalta 50 m.

 Viimeinen rasti, maali ja maalileimaus

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti ja kaikki leimaavat samalla leimasimella. Viimeisellä rastilla leimasimessa on koodit RR sekä.Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin.

Maalissa aika päättyy maalileimaukseen. Maalileimauksesta jatketaan suoraan leimantarkistukseen käsien desifioinnin ja hengitysmaskin pukemisen jälkeen. Järjestäjä varannut maaliin maskeja sekä käsidesiä. 

Mahdolliset epäselvyydet leimoissa selvitetään tulospalvelussa. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti kuljettava maalin kautta.

Maali suljetaan viimeistään klo 20.30 Lainatut emitit kerätään pois leimantarkastuksessa. Hukatusta emitistä peritään 70 €. 

Kartan saa pitää suorituksen jälkeen. Muistakaa reilun pelin säännöt: älä näytä karttaasi muille kilpailjoille ennen heidän kisasuoritusta. 

Opastajat maastossa

 Maastossa on keltaisella liivillä varustettuja järjestäjän avustajia, joilta voi kysyä tarvittaessa apua.

 Keskeyttäneet 

Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään. 

Tulokset

Osakilpailun tulokset sarjoittain löytyvät  kilpailusivuilta. 

 Cup-pisteet: Alueella keväästä syksyyn käytäviä Kompassicup-osakilpailujen loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Pisteitä saa kunkin sarjan 10 parasta siten, että voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat kuitenkin vähintään yhden pisteen. Hopea- ja pronssisarjoissa kilpaillaan sekä TR/RR- että suorilla radoilla. TR/RR- ja suoran radan sarjoissa jaetaan kummassakin pisteet yleisten ohjeiden mukaisesti. Cup-yhteispisteet näissä sarjoissa yhdistetään, jolloin suunnistaja voi osakilpailuiden välillä juosta valinnan mukaan siimariin tukeutuvalla radalla tai suoralla radalla.

WC, pukeutuminen ja pesu 

WC:t ulkotiloissa. Pukeutumis- tai pesutiloja ei ole. 

Kahvio 

Kilpailukeskuksessa on Valpperin kyläyhdistyksen kahvila. 

 Ensiapu 

Kilpailukeskuksen infosssa on ensiapulaukku pienten naarmujen omatoimista ensiapua varten. Isommat, hoitoa vaativat tapaturmat hoidetaan TYKS Akuutissa.

Palkinnot 

SSL ja alue palkitsevat kauden lopuksi henkilökohtaisessa kokonaiskisoissa 3 parhaalle ja molemmissa viesteissä (kevät+syksy) kolmelle parhaalle joukkueelle sarjoittain.  Muita palkintoja ei jaeta.Palkinnot jaetaan viimeisessä viestikilpailussa.