Kuvia arkistosta

Oravatonni 2010


Oravatonni 2006

Oravatonni 2003

Oravatonni 2002

ORAVATONNI

Oravatonnin 2011 voittajat Kangasala SK . .

ORAVATONNI LÄHTEE UUDELLE KIERROKSELLE

 • Uusi kiertopalkinto

  Syksyn nuorisosuunnistuksen huipputapahtumaksi muodostunut Oravatonni on lähdössä uudelle kierrokselle, kun sen 25 vuotta kiertänyt kiertopalkinto jää sääntöjen mukaan lopullisesti järjestävän seuran MS-52:n palkintokaappiin. Uuden kiertopalkinnon pienoismalleineen on lahjoittanut seuran oma kasvatti, tulospalveluguru Timo Kokko T:mi Kokkensista. – Olen saanut aikanaan paljon omalta seuralta, nyt oli mahdollisuus antaa jotain takaisin, Kokko totesi. Viidestä voitostahan seura saa aina omakseen kiertopalkinnon pienoismallin. Uudelle kierrokselle lähdettäessä seurojen saavuttamat aikaisemmat voitot eivät nollaannu.

 • gps-seuranta

  Viime vuoden Oravatonnin 25-vuotisjuhlakilpailuun Kokkens toi panoksellaan mukaan gps-seurannan kisan ns. pääsarjoihin eli H/D16-sarjoihin, jotka kisakeskuksen lavalta yleisön edestä lähetettynä ratkaisivat myös kiertopalkinnon ja voittostipendin kohtalon. – Gps-seuranta saavutti jättisuosion ja MS-52 on päättänyt tehdä siitä jatkuvan Oravatonni-laatutuotteen suomalaisen nuorisosuunnistuksen hyväksi. Vuosia Oravatonnin vakioasiakkaina olleet nuoret ansaitsevat sen 16-sarjalaisina, kilpailunjohtaja Reima Rantanen toteaa. Kisan seurattavuutta ovat parantamassa useat online-rastit ja asiantunteva oravatonnikuulutus pitää huolen, että fiilis seurojen leireissä pysyy korkealla.

 • Kilpailukeskus

  Kilpailukeskus sijaitsee Nousiaisissa Vesometsän teollisuusalueella, jonka sepelipihat takaavat pitävän pohjan kosteallakin kelillä. – Kaikille alle 13-vuotiaille on tarjolla täysin oma turvallisesti rajautuva maastonosa, josta yhteiseen maaliin tullaan omasta suunnasta. Kilpailukeskuksen suunnittelussa on pyritty siihen, että maaliin tulevia ja yleisörastilla käyviä on mahdollisimman helppo seurata, nuorten radoista vastaava pääratamestari Timo Kokko kertoo. Pisimmät radat käyvät SM-yömaaston parhailla alueilla ja kilpailukeskuksen lähellä on mukana lisäksi kolmisen neliökilometriä yökisan finaalissa käyttämätöntä maastoa. Pitkän matkan radat tarjoavat monipuolisia suunnistustehtäviä pääsosin hyväkulkuisessa avokalliomaastossa. Maaston vähäiset korkeuserot ja nopeakulkuinen pohja vaativat tiukkaa suorituksenhallintaa, ratamestari Petteri Suominen valottaa tarjoten H21:lle 12 km ja D21:lle 7,3 km. Kartta on Raimo Jalosen laadukasta käsialaa. Nuorten ja heidän valmentajiensa kannattaa huomioida, että Jalonen on kartantekijä myös ensi vuoden Nuorten Jukolassa. Nuorten Jukolan pääratamestarina voin todeta Oravatonnimaastosta löytyvän mukavasti samankaltaisuuksia tulevan NuJu 2012-maaston kanssa.

  Jarmo Jokila
  MS-52, tiedottaja

 

oravatonni pisteet 2011

Sija Seura Pisteet
1 Kangasala SK 91
2 Tampereen Pyrintö 90
3 Helsingin Suunnistajat 87
4 Turun Suunnistajat 52
5 MS Parma 49